Geitenzuivel

Geitenzuivel

Nederland staat bekend als het land van de koemelk. Geitenzuivel is nog relatief onbekend, hoewel deze melksoort diverse voordelen biedt op het gebied van gezondheid. Happy Goat kiest daarom bewust voor geitenzuivel als bron van onze heerlijke geitenkaas. De geitenzuivel is afkomstig van zorgboerderij ‘de Lingehof’ in Rhenoy, die met onze hulp recent is uitgebreid.

Honderden geiten op deze zorgboerderij leveren geitenzuivel van de beste kwaliteit. De medewerkers van de boerderij, veelal mensen met een zorgvraag, wonen nabij in een uniek gelegen appartementencomplex buitenaf. De lekkere geitenzuivel is het resultaat van hun passie en harde werken.

Geitenzuivel lekker en gezond

Geitenzuivel is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens zeer gezond. Het specifieke eiwit- en vetprofiel maakt het licht verteerbaar. Het is daarnaast uitstekend geschikt als basis voor baby- en kindervoeding, omdat de samenstelling vergelijkbaar is met borstvoeding. Ook wijst onderzoek uit dat mineralen uit geitenzuivel effectiever worden opgenomen door het lichaam.

Bij Happy Goat streven we naar een optimale gezondheid voor mens, dier en natuur. De geiten die verantwoordelijk zijn voor onze geitenzuivel genieten dan ook van een heerlijk leven. Ze hebben veel ruimte, krijgen biologisch voer en kunnen zowel binnen als buiten lopen. Een geit van ‘de Lingehof’ is dan ook gegarandeerd een happy goat!

Natuurlijke geitenmelk met certificaat

De verse geitenzuivel die wordt gebruikt voor de kaas van Happy Goat is een 100% natuurlijk product. Omdat er alleen wat vegetarisch stremsel en zuursel wordt toegevoegd om de geitenkaas te maken, is onze kaas ook geschikt voor vegetariërs en mensen met een glutenallergie. Ondanks de minimale bewerking is het eindproduct uitermate goed smeerbaar. En, de smaak van de geitenzuivel is daarbij heerlijk romig, zacht en fris.

Daarnaast is de gebruikte geitenzuivel ook nog eens 100% biologisch, iets wat geïllustreerd wordt door het SKAL-certificaat. De kaas, en de toegevoegde sauzen, in de Happy Goat producten voldoen aan alle regels op het gebied van biologische producten en de internationale voedingsstandaarden.

De beste geitenzuivel voor de lekkerste kaas

De bijzondere geitenzuivel van ‘de Lingehof’ resulteert in een unieke geitenkaas van hoge kwaliteit. De goede smeerbaarheid zorgt ervoor dat de kaas op vele verschillende manieren gebruikt kan worden: als lekker borrelhapje, als broodbeleg bij het ontbijt of in een heerlijke maaltijdsalade voor de lunch.

De kaas die wij maken van onze geitenzuivel is beschikbaar in 3 varianten: naturel, honing &vijg en groene kruiden. De honing & vijg variant van Happy Goat is o.a. zeer geschikt voor kinderen als gezond alternatief voor bijvoorbeeld chocolade pasta. Heeft u aanvullende vragen over de achtergrond van onze geitenzuivel? Stuur uw vraag naar info@happygoat.nl.