Verse geitenkaas

Verse geitenkaas

Geitenkaas is de afgelopen jaren sterk in opkomst en is bekend vanwege de diverse gezondheidsvoordelen in vergelijking met andere soorten kaas.
De unieke, vaak wat ‘bokkige’, smaak vormt echter een horde voor veel mensen om geitenkaas te gebruiken. Dus was één van onze doelstellingen, bij de ontwikkeling van de Happy Goat verse geitenkaas, om de bokkige smaak tot een minimum te beperken en zodoende een algemeen en zeer toegankelijk product neer te zetten. En dat is gelukt. De verse geitenkaas van Happy Goat is bij veel mensen een geliefd product, zelfs bij mensen die zeggen eigenlijk niet van geitenkaas te houden.

Happy Goat ontvangt de melk van zorgboerderij ‘de Lingehof’ in Rhenoy. In 2014 is de boerderij uitgebreid door een stal en een appartementencomplex te bouwen op een tweede locatie. Verdeeld over de twee locaties worden dagelijks zo’n 2.000 geiten gemolken.
De zorgboerderij biedt werk aan 15 mensen met een verstandelijke beperking. Zij helpen bij de verzorging van de geiten en de andere werkzaamheden op het bedrijf. De meesten van hen wonen in het mooie appartementencomplex dat gebouwd is bij de nieuwe stal. Zo hebben deze mensen de mogelijkheid om prachtig buitenaf te wonen.
Blije mensen en geiten dus, wat resulteert in lekkere biologische melk. En dat vormt de perfecte basis voor de heerlijke verse geitenkaas van Happy Goat.

Verse geitenkaas maken op een kleine productielocatie

In de filosofie van Happy Goat mag het maken van verse geitenkaas niet ten koste gaan van mens, dier of natuur. Onze werkwijze onderscheidt zich hiermee van die van veel andere bedrijven. De biologische geiten op de zorgboerderij hebben bovengemiddeld veel leefruimte, krijgen onbespoten biologisch voer en zijn verzekerd van de nodige aandacht. Niet voor niets is onze naam Happy Goat!

In onze bescheiden productieruimte in Oldenzaal maken wij verse geitenkaas van de biologische geitenmelk. Dit wordt met veel enthousiasme gedaan door een gemotiveerde en zeer kundige groep van medewerkers. Zowel onze locatie als werkwijze voldoen aan de geldende wetgeving op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid en we zijn dan ook HACCP en IFS gecertificeerd.

Verse geitenkaas biologisch en gezond

Wanneer u kiest voor de verse geitenkaas van Happy Goat, kunt u rekenen op een natuurproduct. Ideaal voor vegetariërs, mensen met een glutenvrij dieet en/of mensen die biologisch willen eten. Onze geitenkaas valt op door een uitmuntende smeerbaarheid en een frisse en romige smaakbeleving die duidelijk anders is dan die van andere kazen.

De enige twee zaken die wij aan de melk toevoegen zijn een beetje zuursel en vegetarisch stremsel. De verse geitenkaas van Happy Goat is een biologisch product en voldoet aan de regelgeving die geldt voor biologische voedingsmiddelen. De biologische herkomst van onze producten komt tot uiting in het SKAL-certificaat.

Verse geitenkaas recepten gezocht?

Op de website van Happy Goat vindt u meerdere verse geitenkaas recepten om eindeloos mee te variëren. Omdat de kaas goed smeerbaar is, is het een ideaal ontbijtproduct om op uw brood te doen. Maar ook tijdens de lunch, het avondeten of als smakelijk hapje bij een borrel is onze geitenkaas een uitstekende keuze.

Heeft u uw verse geitenkaas het liefst naturel of met een smaakje? Naast onze geitenkaas naturel hebben wij ook geitenkaas met groene kruiden en geitenkaas met honing en vijg in ons assortiment. Zo bieden we voor ieder wat wils. Meer informatie over onze verse geitenkaas? Mail dan naar info@happygoat.nl.