Ons verhaal

Happy Goat_ons verhaal

#SPREADTHEGOODNESS

Met aandacht voor onze leefomgeving produceren we innovatieve en vooral hele lekkere producten op basis van biologische geitenmelk! Producten die rekening houden met het welzijn van mens, dier en natuur.

Happy Goat heeft zich tot doel gesteld de categorie biologische geitenzuivel breder toegankelijk te maken. En daarom hebben we in 2014 de beslissing genomen om de uitbreiding van zorgboerderij ‘de Lingehof’ in Rhenoy mede mogelijk te maken.
Van de melk van de biologische geiten maken we verse, smeerbare biologische geitenkaas.

Om het merkgevoel van Happy Goat uit te dragen zetten we aan tot het verspreiden van goede daden. Dit doen we onder de noemer: #SPREADTHEGOODNESS

Happy Goat Bedrijfsfilm

Onderstaand filmpje brengt in 90 seconden het hele traject van boerderij, kaasmakerij tot en met het gebruik pakkend in beeld.

 

 

 

Zorgboerderij de Lingehof in Rhenoy

Zorgboerderij de LingehofGROOTSE DINGEN OP KLEINE SCHAAL

Zorgboerderij ‘de Lingehof‘ is opgericht in 1995 aan de Kleine Steeg in Rhenoy. Hier stond destijds slechts een oude schuur. Astrid en Kees Groeneveld hebben er inmiddels een volwassen biologische geitenboerderij van gemaakt waar dagelijks 500 biologische geiten worden gemolken. Door hun jarenlange ervaring binnen de zorg hebben Astrid en Kees als een van de eersten in Nederland er ook een zorgboerderij van gemaakt. Inmiddels werken er 15 mensen met een zorgvraag.

Er is nog altijd een groot tekort aan biologische geitenmelk in Europa. In 2015 is hierop ingespeeld door een nieuwe zorgboerderij te bouwen op een 2de locatie in Rhenoy aan de Tiendweg. In deze moderne zorgboerderij staan inmiddels 1500 geiten. Deze geiten hebben binnen en buiten genoeg ruimte om een fijn leven te hebben. Voor de mensen met een zorgvraag is een modern appartementencomplex gebouwd, waardoor ook zij buitenaf kunnen wonen. De Lingehof creëert hiermee een nieuwe manier van agrarisch ondernemen waarbij mens, dier en natuur centraal staan.